Logo Vrolijke Kampeniers

De Vrolijke Kampeniers zijn ontstaan vanuit een samenwerking met een aantal oud  en nieuwe bewoners van Lindenholt (Neerbosch) in 1979.

Er was voor de jeugd niets te doen in de nieuw ontstane wijk. Vandaar dat een aantal bewoners voor kinderen o.a. carnaval en sinterklaasmiddagen gingen organiseren.
De naam  is ontstaan doordat een prijsvraag was uitgeschreven in het toenmalige wijkblaadje.
De Vrolijke Kampeniers hadden in het oude wijkcentrum op de hoek van de Zwanenstraat / St. Agnetenweg hun thuislocatie.

8

Bekend zijn de Sinterklaasmiddagen waar in de begin jaren van het ontstaan van de vereniging in 3 tot 4 bijeenkomsten per dag de jeugd van Lindenholt kon genieten van de goedheiligman met zijn vriendelijke hulpen. Vooraf aan de middag ging een optocht door de wijk waarbij de Sint het ene jaar in een koets en de andere jaar weer in een cabriolet of zelfs een eend de diverse (Kamp)wijken doorging.

1

Dezelfde wijken werden in de beginjaren ook bezocht met een heuse carnavalsoptocht. Carnaval werd ook in het eerder genoemde wijkcentrum gevierd. Vier avonden waarbij de gezelligheid de boventoon voerde. Maar ook elke carnaval weer de vertrouwde kindermiddagen waar de jeugd, eventueel met hun ouders, maar zeker met een echte “raad van elf” kon hossen en springen op de carnavalskrakers.

12

Naast de carnaval en de Sint was er ook de organisatie door de carnavalsvereniging van de jaarlijkse sfeermarkt of de maandelijkse bingoavonden. De sfeermarkt was een kruising tussen een rommelmarkt en een braderie. Er werd gezorgd voor muziek, een hapje en een drankje maar ook een heus rad van fortuin.

Een van de hoogtepunten in het bestaan van de vereniging was het leveren van de heuse jeugdprins van Knotsenburg, prins Daan de eerste.

10

Na het sluiten door de gemeente van het oude vertrouwde wijkcentrum heeft de vereniging nog in sporthal de Gildekamp en in het Zwaantje haar activiteiten  voortgezet. Maar er kwam weinig tot geen nieuwe aanwas aan leden. Waardoor het aantal actieve leden steeds kleiner werd. Hierdoor werd het ook lastiger om activiteiten te organiseren

In 2004, op het moment dat de vereniging 25 jaar bestond,  is daarom besloten om de vereniging op te heffen.

 

Met dank aan Martien Peters

Translate »